Dietetyk

Aneta Dylak

Oferta

 

Nadwaga i otyłość:

Skuteczny spadek masy ciała, bez efektu jo-jo.
Proponuję rozwiązania dostosowane do Twoich potrzeb.
Potrawy smaczne i zdrowe. Jesz, co lubisz a kilogramy spadają.
- Dieta, 1200 kcal spadek masy ciała od 1kg do 1,5kg tygodniowo.
- Dieta, 1500 kcal spadek masy ciała 0,5kg do 1kg tygodniowo.
- Indywidualne plany dietetyczne dostosowane do pacjenta.

Żywienie w cukrzycy typ2 i typ1:

Dieta z ograniczeniem węglowodanów prostych. Produkty i potrawy zalecane i przeciwskazane w Twojej chorobie. Praktyczne wskazówki jak zdrowo i bezpiecznie odżywiać się mając cukrzycę. Gotowe jadłospisy.

Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki:

Dieta lekkostrawna z ograniczonym spożyciem tłuszczy. Produkty i potrawy zalecane i przeciwskazane w Twojej chorobie. Praktyczne wskazówki jak zdrowo się odżywiać. Gotowe jadłospisy.

Zasady żywienia w miażdżycy i chorobach układu krążenia:

Dieta zakłada normalizację masy ciała. Obniżenie wartości cholesterolu we krwi. Ograniczenie spożycia tłuszczu, cukrów prostych, cholesterolu. Wzrost spożycia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (omega3 i omega6) oraz warzyw i owoców.

Choroby nerek i dróg moczowych:

Żywienie polega na ograniczeniu spożywania białek w zależności od stopnia niewydolności narządu. Dostarczenie odpowiedniej ilości energii. Ograniczenie produktów z dużą ilością zw. purynowych. Lista produktów wskazanych i przeciwwskazanych w żywieniu. Gotowe jadłospisy. Praktyczne wskazówki i porady dotyczące komponowania posiłków.

Żywienie w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy:

Dieta lekko strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie. Praktyczne wskazówki i porady dotyczące przygotowywania potraw. Lista produktów wskazanych i przeciwwskazanych w żywieniu. Gotowe jadłospisy.

Alergie pokarmowe, celiakia(choroba trzewna):

Dieta eliminacyjna z dostarczeniem odpowiedniej ilości witamin i składników odżywczych, dostosowana do jednostki chorobowej. Indywidualne podejście do każdego pacjenta, jadłospisy z uwzględnieniem pokarmów alergennych.

Żywienie kobiet w ciąży:

Dieta odpowiednio zbilansowana z dużą ilością owoców i warzyw, zapewniająca prawidłowy przebieg ciąży i rozwój dziecka po urodzeniu. Poznasz podstawowe zasady zdrowego odżywiania. Gotowe przepisy kulinarne na potrawy smaczne i zdrowe. Pamiętaj, że odpowiednie odżywianie gwarantuje zdrowie Tobie i Twojemu dziecku.

Pomoc w niedowadze:

Dieta o dodatnim bilansie energetycznym, uzupełniająca niedobory. Pożywienie o wysokiej wartości odżywczej. Posiłki od 6-8 w mały porcjach. Indywidualne podejście do każdego pacjenta. Jadłospisy uwzględniające preferencje smakowe.

Żywienie dzieci i młodzieży:

Nadwaga i otyłość. Gorączka. Biegunka. Dziecko ulewające. Dziecko z kolką jelitową. Dziecko z zaparciami. Dziecko z alergią pokarmową. Dziecko z mukowiscydozą. Praktyczne porady dotyczące żywienia oraz gotowe przepisy dla naszych dzieci.

Żywienie w osteoporozie:

Celem diety jest spowolnienie lub zatrzymanie procesów słabnięcia kości. Dieta o prawidłowym doborze energetycznym. Pokarmy o wysokiej zawartości wapnia i witaminy D. Lista produktów wskazanych i przeciwwskazanych. Indywidualne plany dietetyczne. Gotowe jadłospisy.

Wegetarianizm zdrowo i z pomysłem:

Przykładowe diety wegetariańskie. Gotowe jadłospisy. Indywidualne plany dietetyczne w zależności od potrzeb pacjenta.

Odżywianie a aktywność fizyczna:

Żywienie w okresie treningu. Przykładowe jadłospisy. Zasady prawidłowego sporządzania potraw.

Jeżeli interesują Cię zagadnienia tu poruszane lub masz inne problemy związane z żywieniem umów się na wizytę.

tel. 790 739 976
e-mail: aneta@adietetyk.pl

Zapraszam

dietetyk   Aneta Dylak

 

KONTAKT :

Dietetyk mgr inż.    Aneta Dylak

Gdynia
ul.Hryniewickiego 6c/10
(Budynek Sea Towers II piętro pokój nr 10)

Godziny przyjęć:
wtorek 16:00-20:00, czwartek 9:00-14:00

Rejestracja telefoniczna:

tel. kom. +48 790 739 976

Przez e-mail:  aneta@adietetyk.pl

C Copyright adietetyk.pl // Designed by Wojciech Michałowski afortis.pl