Dietetyk
Aneta Dylak
Oferta
Nadwaga i otyłość:
Skuteczny spadek masy ciała, bez efektu jo-jo.
Proponuję rozwiązania dostosowane do Twoich potrzeb.
Potrawy smaczne i zdrowe. Jesz, co lubisz a kilogramy spadają.
- Dieta, 1200 kcal spadek masy ciała od 1kg do 1,5kg tygodniowo.
- Dieta, 1500 kcal spadek masy ciała 0,5kg do 1kg tygodniowo.
- Indywidualne plany dietetyczne dostosowane do pacjenta.
Żywienie w cukrzycy typ2 i typ1:
Dieta z ograniczeniem węglowodanów prostych. Produkty i potrawy zalecane i przeciwskazane w Twojej chorobie. Praktyczne wskazówki jak zdrowo i bezpiecznie odżywiać się mając cukrzycę. Gotowe jadłospisy.
Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki:
Dieta lekkostrawna z ograniczonym spożyciem tłuszczy. Produkty i potrawy zalecane i przeciwskazane w Twojej chorobie. Praktyczne wskazówki jak zdrowo się odżywiać. Gotowe jadłospisy.
Zasady żywienia w miażdżycy i chorobach układu krążenia:
Dieta zakłada normalizację masy ciała. Obniżenie wartości cholesterolu we krwi. Ograniczenie spożycia tłuszczu, cukrów prostych, cholesterolu. Wzrost spożycia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (omega3 i omega6) oraz warzyw i owoców.
Choroby nerek i dróg moczowych:
Żywienie polega na ograniczeniu spożywania białek w zależności od stopnia niewydolności narządu. Dostarczenie odpowiedniej ilości energii. Ograniczenie produktów z dużą ilością zw. purynowych. Lista produktów wskazanych i przeciwwskazanych w żywieniu. Gotowe jadłospisy. Praktyczne wskazówki i porady dotyczące komponowania posiłków.
Żywienie w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy:
Dieta lekko strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie. Praktyczne wskazówki i porady dotyczące przygotowywania potraw. Lista produktów wskazanych i przeciwwskazanych w żywieniu. Gotowe jadłospisy.
Alergie pokarmowe, celiakia(choroba trzewna):
Dieta eliminacyjna z dostarczeniem odpowiedniej ilości witamin i składników odżywczych, dostosowana do jednostki chorobowej. Indywidualne podejście do każdego pacjenta, jadłospisy z uwzględnieniem pokarmów alergennych.
Żywienie kobiet w ciąży:
Dieta odpowiednio zbilansowana z dużą ilością owoców i warzyw, zapewniająca prawidłowy przebieg ciąży i rozwój dziecka po urodzeniu. Poznasz podstawowe zasady zdrowego odżywiania. Gotowe przepisy kulinarne na potrawy smaczne i zdrowe. Pamiętaj, że odpowiednie odżywianie gwarantuje zdrowie Tobie i Twojemu dziecku.
Pomoc w niedowadze:
Dieta o dodatnim bilansie energetycznym, uzupełniająca niedobory. Pożywienie o wysokiej wartości odżywczej. Posiłki od 6-8 w mały porcjach. Indywidualne podejście do każdego pacjenta. Jadłospisy uwzględniające preferencje smakowe.
Żywienie dzieci i młodzieży:
Nadwaga i otyłość. Gorączka. Biegunka. Dziecko ulewające. Dziecko z kolką jelitową. Dziecko z zaparciami. Dziecko z alergią pokarmową. Dziecko z mukowiscydozą. Praktyczne porady dotyczące żywienia oraz gotowe przepisy dla naszych dzieci.
Żywienie w osteoporozie:
Celem diety jest spowolnienie lub zatrzymanie procesów słabnięcia kości. Dieta o prawidłowym doborze energetycznym. Pokarmy o wysokiej zawartości wapnia i witaminy D. Lista produktów wskazanych i przeciwwskazanych. Indywidualne plany dietetyczne. Gotowe jadłospisy.
Wegetarianizm zdrowo i z pomysłem:
Przykładowe diety wegetariańskie. Gotowe jadłospisy. Indywidualne plany dietetyczne w zależności od potrzeb pacjenta.
Odżywianie a aktywność fizyczna:
Żywienie w okresie treningu. Przykładowe jadłospisy. Zasady prawidłowego sporządzania potraw.
Jeżeli interesują Cię zagadnienia tu poruszane lub masz inne problemy związane z żywieniem umów się na wizytę >>>>